Menu
  • Del

Campingbranchen mener: Det bliver dyrt at skrotte Store Bededag

Dato: 12- 01- 2023

Iflg. den nye SVM-regering kan det større arbejdsudbud og dermed skatteprovenu ved at fjerne Store Bededag dække Danmarks øgede forsvarsudgifter. Det er en nobel tanke, men mon regeringen har tænkt på alle elementer i regnestykket?

Hos Camping Outdoor er man ikke i tvivl om, at det kommer til at gøre ondt på turistbranchen, hvis regeringen afskaffer Store Bededag. I forvejen har branchen det svært pga. inflation, høje energiomkostninger og den generelle usikkerhed.

En lang ferie og vigtig festdag forsvinder
Fjerner man Store Bededag, fjerner man også danskernes mulighed for at tage på lang weekend, hvor de erfaringsmæssigt lægger en stor omsætning hos restauranter, hoteller, campingpladser osv.

Desuden holder mange danskere ferie op til sådan en weekend og kan med 4 opsparede feriedage holde 9 dages samlet ferie. Fjernes den ene fridag, forsvinder også muligheden for flere dages omsætning for bl.a. Danmarks godt 400 campingpladser, turistindustrien og følgeerhverv.

Og hvad med den omsætning forsamlingshuse, cateringfirmaer, restauranter, festudlejningsfirmaer osv. går glip af, når årets vigtigste konfirmationsdag skubbes over på andre dage, hvor fødselsdage, bryllupper osv. så ikke kan afholdes?

Det bliver enorme beløb, dansk erhverv går glip af.

Igen rammer et politisk tiltag skævt
For mange campingpladser - og de yderkommuner de ofte ligger i - er den ekstra indkomst fra Store Bededagsferien uhyre vigtig. Den styrker turismeindustrien, der skaber arbejdspladser og økonomisk udvikling. Til gavn for lokalsamfundet. Afskaffelsen af helligdagen rammer således Danmarks yderkommuner ekstra hårdt, og den rammer skævt.

Afskaffelsen af Store Bededag vil iflg. økonomiske vismænd ingen effekt have på lang sigt. Derimod vil den negative effekt på campingbranchen være varig og med store konsekvenser for økonomi og jobskabelse. Så selvfølgelig skal vi bevare Store Bededag!

 

Faktaboks om Camping Outdoor Danmark

Camping Outdoor Danmark er Danmarks brancheforening for campingimportører, campingforhandlere, campingproducenter og campingpladser. Formålet er i fællesskab at løfte campingerhvervet til et højere niveau ved at forbedre branchens rammevilkår og udbrede kendskabet til camping i ind- og udland.

 

Kontakt os